neljapäev, 22. november 2007

Bodrov Sr.: MONGOL

Sai siin hilja-aegu Sergei Bodrov seniori viimane (2007) film oma kogusse soetatud. Nimelt siis Mongol, mis legendaarse Genghis Khani(loe: Dzingis Khan)elust räägib. Paljud kindlasti mäletavad Sergei Bodrov jr.'i kuulsaid Brati ja Sjostrõ filme, millistest nii mõnigi käibefraas tänapäevasesse vene kõnekeelde tulnud on. Kuigi vanem Bodrov on oma loomingus järeltulijast palju küpsem, on ka Mongolis läbiv venna-armastuse joon. Kui Khani ajastu ajastu kõrvale jätta, siis on Mongol sisuliselt Brat'i esimese filmi uusversioon ajaloolis-filosoofilises kuues. Seega, kes Brati esimest filmi näinud, võib aimata, et tegu on oskuslikult maitsestatud ja parajalt veriseid stseene sisaldava tükiga.

Olen juba pikemat aega oodanud Venemaa kõrgliiga tegijate poolt mõnda sellist kunstiliselt head märulit, mida nõuka ajal ikka päris ohtralt meie kinolinadele jõudis. Peale tõsist pettumust hiljaaegu Paragrahv 78ga, olin algselt ka Bodrovi uue filmi suhtes veidi umbusklik. Enne seda esilinastunud Volkadav oli küll midagi hea filmi suunas, kuid ei venitanud minu jaoks veel kunstilise väärtuse mõõtu välja. Eks seetõttu ka Bodrov mul ca 2 nädalat telerilaual oma järge ootas. Tulemus oli aga sümpaatne. Pakun, et kümnepallisel skaalal 8 võin Mongoli eest rahulikult välja käia.

PS. Paras ulme on muidugi see, et filmi ametliku kodulehe kohaselt jõuab see kinodesse alles 2008 aastal. Meil on ta jaemüügis aga juba oma 3 nädalat :-)

Kommentaare ei ole: