esmaspäev, 27. juuli 2009

256 gigabaiti mälupulka? Aga palun!

Et digitaalsete salvestusseadmete maht ei kasva tänapäeval kordades enam mitte aastate, vaid kuude või isegi nädalatega, ei ole enam mitte metafoor, vaid üsna igapäevane praktika. Just sellist tõhusat praktikat evivad ka konstruktorid kõvakettagigandis Kingston Technology, tuues juuli viimastel päevadel turule uue 256 GB taskumälu.

Kuigi tehnoloogiana on rakendatud traditsioonilist välkmälu lahendust, näitab Kingstoni tarkurite saavutus, et selline tehnoloogia ei ole veel surnud ja pakub jõulist konkurentsi nt valdavalt Samsungi poolt jõuliselt lükatavale faasisiirdemälule.

Sellegi poolest, vaatamata tehnoloogilisele väljapaistvusele, on välkmälu iga uus lahendus senistest suurusjärgu võrra kallim. Nii pakutakse ka siinkirjeldatud 256GB taskumälu hinnaks suurusjärku 10 000 EEK pluss maksud, mis kindlasti ei ole vesi tema turuveskile.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

sarnane projekt on veel EU rahastatud VERSATILE
http://www.mdm.infm.it/Versatile
http://www.sciencedaily.com/releases/2009/07/090722204748.htm

Anonüümne ütles ...

Hind on veel väike mure. Palju olulisem on teada, et kas need "hinnaliidrid" ka veatult salvestavad ja taasesitavad. Ootamatute tõrgete osas on mul küll pretensioone Kingstoni toodangule. Seda võib-olla mitte 100% nende enda süül, kuid isegi kui nad on teatud voolukatkestuste osas tundlikud, siis peaks vastavad hoiatused olema nende müügimaterjalides selgelt kättesaadavad. Seni pakutakse seksikat toodet krõbeda hinnaga aga jäetakse hoiatamata, et nad võivad ootamatult pipardada ja mitte ennast sihtotstarbeliselt kätteanda.