esmaspäev, 15. veebruar 2010

Innovatsioon 2010: tindi-, tahma- ja paberivaba printer

Kulude optimeerimise ajastul on ka kontoritehnika loojad tõsise surve all pakkumaks lahendusi, mis igapäevasid kuluvahendeid kokku hoida võimaldaksid. Nii näiteks andis jaapanlaste ettevõte Sanwa Newtec veebruari alguspäevil teada, et on asunud müütama täiesti uudsel tehnoloogial põhinevat printerit. Ehk siis trükiseadet, milline lehele kujutise tekitamiseks ei kasuta tinti ega tahma. Nagu tegelikult ka paberit.

Printerilahendus nimega ThePrePeat RP-3100 (vaata kõrvalolevat pilti) kasutab infokandjana, millele kujutis trükitakse, PET polüeteleenplastikut, milline välimuselt ja esmasel kogemusel ka struktuurilt, ei erine palju harilikust paberist. Plastikmaterjalile manatakse pilt seda printeris termiliselt töödeldes. Erinevalt tavalisest paberist, saab aga igat sellist lehte enam kui 1000 korda uuskasutada. Selleks tuleb leht lihtsalt uuesti printerisse asetada, kust siis väljub juba uut infot kandev dokument.

Veebi andmeil täna 5600 USD maksev printer ja selle juurde kuuluvad 3,35 USD maksvad plastiklehed on näitaks ette tellitavad SIIT. Kuna tegemist on lahenduse turundamise esimeste päevadega, on lootust, et lähiajal tema müügihind muutub. Samas aga, äkki on juba täna kasutusvaldkondi, mis selle kulutuse kiirelt tagasi teeniksid?

Kommentaare ei ole: