neljapäev, 29. mai 2008

E-dokumendi uus tase - videopass

Kui ameeriklased aasta alguses teavitasid, et kaaluvad raadiosageduslikult loetava RFID kiibiga varustatud ID kaartide kasutuselevõttu USA ja lähinaabrite vahelises asjaajamises, siis 19. mail teavitasid Euroopa juhtiv dokumenditootja Bundesdruckerei GmBH Berlin ja Korea elektroonikagigant Samsung SDI, et on prototüübina välja töötanud aktiivmaatriksiga OLED (AMOLED) ekraanil põhineva isikuttõendava dokumendi.

Los Angeleses displeitootjate iga-aastasel konverentsil tutvustatud passi südameks on 300 mikromeetri paksune, lamineeritud ja paindumiskindel värvidisplei. Koos laminaadi ja alusega õnnestus arendajatel dokumendilehe paksuseks saada 700 mikromeetrit. Võrdluseks, et hariliku A4 koopiapaberi paksuseks peaks olema kuskil 110 mikromeetrit.

The display is activated via the power provided by a contactless reader, so that the document itself does not require any batteries. It will be possible to retrieve all kinds of information via the display, for instance, a moving passport image of the document holder, as well as text-based information, such as the passport holder's address.

Arvestades, et võrreldes varasema passiivmaatriksiga OLED displeiga, on aktiivmaatriksi voolutarve palju võiksem ning passi elektrooniline osa aktiveeritakse inimloetavaks läbi kontaktivaba sensori, ei vaja AMOLED kogukat toiteallikat ning võib sarnaselt ID kaardi sertide alla laadimisega, olla teatud aja tagant uuesti aktiveeritav (laetav).

Kommentaare ei ole: