teisipäev, 15. juuli 2008

Meditsiin 2009: diagnoos läbi Interneti

Juba mõned aastad ennast tasapisi meditsiinitehnoloogiasse sisse elatanud Intel andis juuli teisel nädalal teada, et laseb hiljemalt 2009. aasta esimeses pooles turule virtuaalmeditsiini lipulaeva Intel Health Guide PHS 6000. Toote, mis algatab tõenäoliselt meditsiinidiagnostika üleüldisema liikumise veebi.

PHS 6000 puhul (vt pilti) on tegemist puutetundliku ekraani ning klassikalist Windows XP operatsioonisüsteemi kasutava 3 kiloses kestas jooksva portaaliga, milline lisaks diagnostikatarkvarale sisaldab endas ka kahepoolset kommunikatsioonisüsteemi, mis võimaldab meditsiiniasutusel teie poolt tehtud mõõtmisi ja teste turvakanalit kasutades omalt poolt online´s uurida ning vajadusel läbi suhtluskeskkonna teid suunata, juhendada või ka teile diagnoosi panna.

Tänaseks on PHS 6000 läbinud edukad kliendikatsed USA's ja Suurbritannias ning USA tervishoiuamet on seadmele väljastanud ka tervishoiuseadme kasutusloa. Ees seisavad kliinilised katsed meditsiiniasutustes, et uurida kasutusmugavust meditsiinipersonali le ning sobivust täna toimivate ravimudelitega.

Kommentaare ei ole: