neljapäev, 23. oktoober 2008

Innovatsioon 2008: LED valgusega kortsude vastu

Tehnoloogiamaailma viimase aasta keskseks innovatsioonitooteks on üsna tugevalt kujunemas LED valgusti. Kui mõned nädalad tagasi andsid Bostoni Ülikooli teadlased teada oma püüdlusest LED lambi kaudu Internetti edastada, siis värsked uudised valgusdioodide maailmast pärinevad Saksamaalt Ulm´i Ülikoolilt, millise teadlased väidavad, et LED lambi poolt eritatav valgus on efektiivne vahend naha elastsuse taastamiseks. Ehk siis kortsude vastu võitlemiseks.

Intensiivset valgust on meditsiinis näiteks haavade kiiremaks parandamiseks, kasutatud küll juba enam kui 40 aastat, kuid olulist teadmist valguse füsiokeemilistest omadustest seni teadusringkondades ei evitud. Nüüd aga väidavad Saksamaa teadlased, et LED valguse mõjul muutub naha elastsust tagava elastiini vaigu molekulaarne struktuur, mille tulemusena elastiini elujõud taastub (vaata katse tulemust pildilt).

Oma avastusega loodavad teadlased üsna pea läbimurret kogu keha rakkude noorendamiseks. Elastiin ei peitu meil ju ainult näos, vaid üle kogu keha. Ehk siis võib suure tõenäosusega õige pea lisaks täna ülimalt populaarse solaariumi külastamisele ka noorendavaid LED keskusi külastama hakata.

2 kommentaari:

KSI ütles ...

Samasugused pildid ju, või mis? Ühel tugevam valgusallikas, mille mõjul varjud tõstavad kortsud rohkem esile.

Anonüümne ütles ...

mõtlesin ka ise, kas need pildid just kõige veenvam näide selle uudise iseloomustamiseks on. samas, ühtegi paremat pilti kah silma ei jäänud.