reede, 6. veebruar 2009

Abielulahutus Facebook'is

Arvutipõhiste suhtevõrgustikega seoses on viimasel ajal igasuguseid lugusid avalikkuse ette jõudnud. Internetituttavatega pimekohtingud on neist tõenäoliselt ühed kõige süütumad ja vast ka kõige levinumad. Brittide Telegraph.co.uk avaldas hiljutises numbris aga omakorda loo, kus suhtekeskkonnast Facebook sai abielulahutuse vahendaja.

Nagu väljaanne kirjutab, jõudis neil päevil Britistani linnas Blackburnis ühele poole kohtuasi, abielulahutamaks kahte pealtnäha tavalist britti. Eriskummaliseks muudab kaasuse aga asjaolu, et lahutuse saaga sai alguse mehise poole ridadest, mis ta jättis sõnumina oma nime järele Facebooki. Nimelt: "Neil Brady has ended his marriage to Emma Brady". Võib vaid ette kujutada paari ühiste tuttavate hämmeldust, kui nad värisevail käsil naispoolele helistades said teada, et viimane ei tea asjade sellisest seisust midagi. Koju jõudnud IT konsultandist perepeal ei jäänudki nüüd muud üle, kui abikaasa hämmelduse taustal ka tegelikult oma unelm avalikustada ning Facebookis väljahüütu teoks teha. Siit ka moraal: kui veebis midagi lubad, ole valmis seda ka täitma, sest sa ei tea iialgi, millal see sinu vastu võib pöörata.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Facebooki kasutajad vahest teavad, et sellise formaadiga teade ilmub uudistevoogu, kui "relationship status" abielust mõneks muuks variandiks muuta või üldse ära kaotada.

Väga vähetõenäoline, et noormees sellise teate käsitsi oma profiili kirjutas. Pigem lootis ehk tulevikuväljavaadete parandamiseks lihtsalt abielusolemise fakti oma profiilist salamisi eemaldada, teadmata seejuures, et sõpruskonnale sellest suhteliselt operatiivselt märku antakse:)

Lauri Tabur ütles ...

Pigem oli tegu Facebookis isiku nime järele tema enda poolt kirjutatava kirjega stiilis "Lauri is ...". Ja loomulikult kirjutas ta selle sinna ise eesmärgiga oma "aktsiaid" kellegi ees tõsta :-)