teisipäev, 3. veebruar 2009

Google Earth toob ookeanisaladused ekraanile

Aasta lõpus kostunud kuuldused sellest, et google.com plaanib sulgeda nii mõnedki põnevad rakendused, võttis paljude päevast päikese. Et aga igasugu kuuldused google surmast olid sellegi poolest ennatlikud, kinnitab fakt, et paljude lemmik-otsingumootor on viimastel päevadel välja tulnud varasemast veelgi põnevamate uudistega.

Vaid mõned päevad peale teadet, et google tõlkemootor sai seitsme uue keele hulgas tõlkimiseks ka eesti keele, kergitas BBC uudisteportaal saladuseloori google meeskonna plaanist google.maps veebikaartidele lisada ka ookeanikaardid (tingnimetusega Google Ocean) koos asjakohaste multimeediarakendustega.

Arvestades asjaolu, et ligi 70% kogu Maa pinnast on kaetud veega, kajastab google praegune kaardirakendus vaid väikest osa kõigest sellest, mis me ümber toimub.

Koostöös National Geographic Society'ga loodav rakendus lubab põhjalikku ülevaadet kõigest sellest, mida inimesed elust ookeanides täna teavad. 20 erinevat kaardikihti sisaldavad seepärast infot alates harilikest ookeanide kaartidest kuni ookeanisügavustes jäädvustatud fotode ja 3D videoklippideni välja.

Kuidas kogu see kaunidus toimima hakkab, saab aimu SIIT.

3 kommentaari:

Ain ütles ...

hmm, kas viitsid neile kuuldusi täpsustada või mõne lingi anda?

Ain ütles ...

sorry, väga segane komm sai eelmine oma lühiduse tõttu... nimelt soovisin lähemalt teada selle kohta, et mida siis nimelt google kinni panna kavatseb :).

Lauri Tabur ütles ...

vaata näiteks: http://www.pcworld.com/article/157734/google.html