teisipäev, 26. mai 2009

Venelased paigutasid 200 miljonit USD Facebook´i

Tundub, et Internet ja veelgi enam sotsiaalsed e-võrgustikud on veel väga kaugel olemast investeerijatele eilne päev. Järjekordse kinnituse sellele annab 26. mai uudis Facebookilt, milles maailma üks kõige kõrgemalt hinnatud sotsiaalvõrgustik annab teada, et peale pikki läbirääkimisi investeerib vene juurtega investeerimisettevõte Digital Sky Technologies (DST) investeerib ettevõtmisesse 200 miljonit USD.

Miks just DST, küsib rahvusvaheline meedia. Ka sellele on 2004. aastal Facebooki oma ühikatoas valmis progenud Mark Zuckerbergil vastus olemas:
"Digital Sky won because its founders Yuri Milner and Gregory Finger have strong experience running Internet properties in Eastern Europe and Russia, and "a deep, advanced understanding" of social networking technology"
Täna umbes 10 miljardi USD ringi hinnatava Facebooki väärtusest on see tühine 200 miljonit USD umbes 1,96%, kuid märkimisväärseks teeb uudise pigem see, et ettevõte avas ennast välisinvestoreile ja, et selleks investoriks osutus Venemaine ettevõte. Viimase senised suuremad rahapaigutused on näiteks portaalides mail.ru ja vkontakte.ru.

1 kommentaar:

Olev ütles ...

Oktoobris 2007 müüs Facebook Inc. 1,6% aktsiaid Microsoftile 240 miljoni dollari eest. Siis oli firma väärtus tervenisti 15 miljardit dollarit: http://vaher.blogspot.com/2007/10/kas-microsoft-lpuks-rkas-letargiast.html