esmaspäev, 7. jaanuar 2008

al-Qaida otsib teed sinu mobiili

Möödunud reedel andis al-Qaida meediagrupp al-Sahab läbi mitmete veebi-väljaannete teada, et orienteerub avalikus kommunikatsioonis edaspidi üha enam mobiilivideotele:

"The elite jihadi media group presents the first batch of al-Sahab videos to be downloaded to cell phones,"

kuulutatakse teates. Piltlikult öeldes, kui varasemalt levis jihaadi sõnum e-maailmas vaid Interneti vahendusel ja vahest ka SMSina, siis edaspidi püütakse videosõnumit laiemate inim-massideni viia kasutades ära mobiilse kommunikatsiooni laienevaid võimalusi.

Associated Press on oma asjakohases teates küsitlenud USAs baseeruva analüüsiettevõtmise IntelCenter´i tegevjuht Ben Venzke´t, kelle sõnul on elektroonilisele meediale üleminek Lähis-Ida äärmusrühmituste avalikus kommunikatsioonis toimunud juba varasemalt. Vahepeal soiku jäänud aktiivne tegevus soojendati lihtsalt üles uute meediumite kasutusele võtuga.

Interaktiivsuse seni märkimisväärseima saavutusena kutsus al-Qaida möödunud detsembris ajakirjanikke kuni käesoleva aasta 16.jaanuarini saatma küsimusi ühele oma liidrile al-Zawahri´le, viies sellega läbi ajaloo esimese teemakohase off-line intervjuu.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Ma imestan, et alles nüüd tuli pättidel idee pugeda mobiiltelefonidesse. Aasias on pagana lahedad mobiilvõrgud igasuguste lahedate võimalustega. Pop ja väga laialdaselt levinud teema.

Samas jääb oodata, millal terroristid selleni jõuavad, et kui osta kuskilt SMS-i gateways oma mõnisada tuhat SMS-i saatmist, muutub ühe SMS-i hind pea olematuks. Natukese raskem see käik on, sest numbreid on vaja, kuid eks nendegi korjamiseks leiab meetodi.