teisipäev, 15. jaanuar 2008

Test: vasak või parem ajupoolkera?

Avastasin The Daily Delegraphi eelmise aasta ühest oktoobrinumbrist vahva testi, tuvastamaks kas vaataja kasutab alateadlikult enam vasakut või paremat ajupoolkera.

Testi tegemiseks jälgi hoolega alltoodud lingil olevat tantsija pilti. Kas ta pöörleb Sinu jaoks päripäeva (kellaosuti liikumise suunas) või vastupäeva?

Etteruttavalt ütlen, et enamus inimesi näeb tantsijat pöörlemas vastupäeva. Minu jaoks aga vahetas tantsija hoopis vahepeal pöörlemissuunda. Valdavalt, aga jah, pöörles neiu päripäeva.

VAATA SEDA PILTI

Väidetavalt inimesel, kelle jaoks tantsija pöörleb päripäeva on domineerivaks valdavalt parem ajupoolkera. Kelle jaoks tantsija pöörleb vastupäeva, domineerib aga vasak ajupoolkera.

Nagu mäletame keskkooliaegsest psühholoogiaõpikust, on vasaku ajupoolkera funktsiooniks loogilise ja praktilise, valdavalt faktikeskse mõtlemise viljelemine. Parema ajupoolkera funktsiooniks aga tunnete, emotsioonide ja sümbolilise maailma, aga ka nö laiema pildi tunnetamine.

Kumb oled Sina? :-)

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

peale mõningat harjutamist (eelmine aasta, kui see test blogist-blogisse liikus, sai proovitud) keerleb mis pidi soovid :)

Lauri Tabur ütles ...

Eks seda tõdesin minagi, et andekatel keerleb mõlemat pidi :-)