pühapäev, 6. aprill 2008

Innovatsioon 2010: laiatarbe satelliit-nutifon

Kes televiisori vahendusel "Lost" nimelist seriaali jälgima on juhtunud, on tõenäoliselt silmanud ka sealsete tegelaste elusid päästnud satelliit-telefoni. Nädalapäevad tagasi andis aga MSV (Mobile Satellite Ventures) nimeline ettevõtmine teada, et on 2010. aastast valmis USAs turule tulema oma disainlahenduselt filmis nähtule üpris sarnase laiatarbe sateliit-nutifoniga.

Et satelliit-telefonid pole tänapäeva turul enam teab mis haruldus, üllatab MSV oma L-tüüpi (light) telefoni juures selle puutetundliku ekraani ja kõigest 1,5 sm paksuse korpusega (vaata pilti).

MSV had non-working models of the L-Series at its booth. According to the phone's spec sheet, it will have a 320-by-480 multi-touch screen; smartphone style applications; high-speed Internet access with Wi-Fi, cellular, and satellite connectivity; a Web cam; and a speakerphone. Unlike most satellite phones, it will be only .6-inches thick.

Erinevalt Lost´is nähtust, töötab MSV seade vaid Põhja-Ameerikas. Seda põhjusel, et MSV poolt kasutatavad 2 geostatsionaarset satelliiti katavad vaid Ameerika mandri põhjaosa. Samas, arusaadavalt pole tulevikus probleemi sama telefoni kasutuselevõtuks mõne Euroopa sidesatelliidi nähtavusulatuses.

Kommentaare ei ole: