kolmapäev, 31. detsember 2008

Robotid testisid kohvikus koostööd

Robootika pole teaduse ja tehnika maailmas teab, mis uus nähtus. Ka ei üllata kedagi õige pea enam nano- ja biotehnoloogia saavutustel tuginevad robootikauudised, olgu selleks siis biorobot või muu põnev tehiselu vorm. Küll aga võib uudseks pidada robotivõrkude (network robot) alaseid pingutusi. Mõte siis selles, et panna robotid omavahel suhtlema ja suhtlemise tulemusena asjakohaseid otsuseid vastu võtma. Ehk siis moodustada robotite peal omamoodi web 3.0 kogukond.

Jaapanlaste tehnoloogiauudiste portaal NikkeiBp.co.jp pajatab ühest järjekordsest asjakohasest edukast katsest testida robotite omavahelist koostoimet improviseeritud kohviku tingimustes. Selleks sisustas Jaapanlaste Advanced Telecommunications Research Institute ATRI Osaka linna suures kaubanduskeskuses improviseeritud kohviku. Kohviku ettekandjateks said ATRI poolt arendatav võrgurobot Robovie-II ja Honda Motor Co Ltd poolt arendatav robot Asimo (pildil).

Katse käigus testiti ka ATRI uudset ruumilise informatsiooni hankimise platvormi, mis baseerub laseritega ruumiparameetrite tuvastamisel.

Kommentaare ei ole: